Keçicilik

TİFTİK KEÇİSİ 
Tiftik, ekonomik değeri yüksek bir üründür. Ankara keçisinden elde edilen tiftik daha da kıymetlidir. Ankara Keçisinin derisi de iyi bir ham maddedir. Ankara Keçisi genellikle Orta Anadolu'nun Ankara, Konya, Eskişehir, Afyon, Çankırı, Kastamonu, Yozgat, Çorum, Niğde, Kırşehir illerinde ayrıca Siirt ve Mardin dolaylarında da yetiştirilmektedir.
Morfolojik Özellikleri: Vücut beyaz, küçük cüsselidir. Vücudun tamamı beyaz tiftikle kaplıdır. Dişi ve erkek keçilerin her ikisinde de boynuz vardır. Ayrıca sakallıdırlar. Cidago yüksekliği dişilerde 55 cm, erkeklerde 60 cm’dir. Tiftik verimi keçilerde 2 kg, tekelerde bazen 3-5 kg’a kadar çıkabilmektedir. Canlı ağırlık keçilerde 30-40 kg, tekelerde 35-45 kg’dır.
 
Fizyolojik Özellikleri
Laktayson süresi : 90-105 gün
Laktasyon süt verimi : 25 kg
Karkas ağırlığı : 12-15 kg
Kesim Randımanı : % 46-50
 
Adres
Anadolu Tarım İşletmesi Müdürlüğü
Mahmudiye/ESKİŞEHİR
Tel: 0222 611 30 29