DALAMAN TARIM İŞLETMESİNDE GÜZLÜK HUBUBAT EKİLİŞLERİ BAŞLADI

 

Dalaman Tarım İşletmesinde 2017-2018 yılı güzlük hububat ekilişlerine 11 Kasım 2017 tarihinde başlandı.

5.000 dekar alanda Cumhuriyet-75 ekilişi ile başlayan ekim faaliyetlerinde, 3.370 dekar alanda Ziyabey-98 ve 1.280 dekar alanda Kayra çeşitleri olmak üzere toplam 9.650 dekar alanda buğday ekilişi, bunun yanısıra İşletmenin sığırcılığının kaba yem ihtiyacının karşılanması amacıyla toplam 1.200 dekar alanda Hasıl Fiğ ve 300 dekar alanda ise Hasıl Buğday ekilişleri gerçekleştirilecek.

CUMHURİYET-75

Ekmeklik-beyaz-yarı sert-kılçıklı buğday çeşidi

-Erkenci ve verimlidir.

-İri taneli ve amber renklidir.

-Aşure yapımı için ideal bir buğdaydır.

-Soğuğa mukavemeti orta, kurağa mukavemeti iyidir.

-Septoria’ya ve kahverengi pasa dayanıklı, kara pasa orta duyarlı, sarı pasa hassastır.

-Sahil bölgelerinin kır taban alanları için önerilmektedir.

ZİYABEY-98

Ekmeklik-beyaz-yarı sert-kılçıklı buğday çeşidi

-Çok yüksek verimli ve erkencidir.

-Yapay ve doğal koşullarda sarı pasa, sürmeye ve rastığa dayanıklı, sürme ve kara pasa hassastır.

-Yatmaya dayanıklıdır.

-Soğuğa ve kurağa dayanıklılığı orta seviyededir.

-Şartlar iyileştikçe verim artar.

-Ege ve Akdeniz Bölgeleri için önerilmektedir.


KAYRA

Ekmeklik-kırmızı-yarı sert- kılçıklı buğday çeşidi

-Yüksek verimli bir çeşittir.

-Tane rengi kırmızı, iri-sert yapıda, ekmeklik kalitesi iyidir.

-Beyaz başaklı, kılçıklı, bitki boyu 90-100 cm arasındadır.

-Kardeşlenmesi yüksek, yatmaya dayanıklı, yazlık bir çeşittir.

-Sarı ve kahverengi pasa orta dayanıklı, kara pasa toleranslıdır.

-Başta Ege bölgesi olmak üzere, yazlık buğday ekilen tüm bölgelere önerilmektedir.