ANADOLU TARIM İŞLETMESİNDE GÜZLÜK EKİLİŞLER

 

Eskişehir’de yer alan işletmemizde 5.585 dekar Sönmez-2001, 1.584 dekar Kate A-1, 531 dekar Cömert-2 olmak üzere hububat çeşitlerinin yanı sıra 2.772 dekar hasıl fiğ, 1.171 dekar tohumluk fiğ, 1.033 dekar hasıl buğday, 536 dekar hasıl tritikale ve 493 dekar alanda da hasıl yem bezelyesi olmak üzere toplam 13.705 dekar alanda güzlük ekilişler gerçekleştirilecek.

SÖNMEZ-2001

Ekmeklik-kırmızı- sert-kılçıksız buğday çeşidi

-Erkencidir.

-Ekmeklik kalitesi iyidir.

-Kuraklığa dayanımı çok iyidir.

-Gübrelemeye karşı tepkisi oldukça iyidir.

-Sarı pasa, kahverengi pasa, sürme ve rastığa karşı dayanıklıdır.

-Sahil bölgesi dışında kalan yerler hariç kışlık ekim yapılan bölgeler için önerilmektedir.


KATE A-1

Ekmeklik- kırmızı- yarı sert- kılçıksızbuğday çeşidi

-Erkenci olduğu için süne zararından daha az etkilenmektedir.

-Adaptasyon kabiliyeti iyidir.

-Yüksek verimlidir.

-Kalitesinin artırılması için uygun miktarlarda azotlu gübreleme yapılmalıdır.

-Kardeşlenmesi iyidir.

-Kurağa, soğuğa dayanımı orta seviyededir.

-Yatmaya dayanımı orta seviyede, dane dökmeye mukavemeti iyidir.

-Sürme ve rastık hastalıklarına dayanıklıdır.

-Trakya ve geçit bölgelerine tavsiye edilmektedir.

CÖMERT 2

Ekmeklik-kırmızı- sert-kılçıklı buğday çeşidi

-Kalitesi ve verimi yüksektir.

-Yatmaya dayanıklıdır, kardeşlenmesi yüksektir.

-Bitki boyu otalama 85-100 cm’dir.

-Orta erkencidir.

-Kışa, kuraklık stresine orta dayanıklıdır.

-Sarı pas hastalığına karşı orta dayanıklı, kök ve kök boğazı çürüklüğüne karşı toleranslıdır.

-Orta Anadolu Bölgesinin taban ve sulu alanları için önerilmektedir.