
İhlas Haber Ajansı’nın, “Gökhöyük’te tohumluk buğday hasadı başladı: 4 bin 500 ton üretim bekleniyor” başlıklı haberi.
Amasya’da yer alan Gökhöyük Tarım İşletmesinde sertifikalı tohumluk buğdayın tarladan yolculuğu başladı. Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne (TİGEM) bağlı İşletmenin verimli arazilerinde başlayan bu yılki hasatta yaklaşık 4 bin 500 ton buğday üretimi hedefleniyor. Geçen yılın Ekim ayında ekilip bu ay olgunlaşan başakların biçerdöverler ve iş makineleri kullanılarak hasat edildiği çalışma, havadan dronla görüntülendi.
Tohumluk buğdaylar Türkiye’nin dört bir yanına dağıtılıyor
Gökhöyük Tarım İşletmesi Müdürü Muhammet Altıparmak, “7 bin 700 dekar alanda yaklaşık 4 bin 500 ton mahsul üretmeyi hedefliyoruz” dedi.
Tohumluk amaçlı üretilen ekmeklik buğdayların tamamının Türkiye’nin dört bir yanına dağıtıldığını belirten Muhammet Altıparmak, “Mahsulümüzü sertifikalı hububat tohumu olarak değerlendirmekteyiz. Hasat sonrası tohum hazırlama tesislerinde eleyip paketledikten sonra satışa hazır hale getirmekteyiz” diye konuştu.
İşletmede sertifikalı Flamura-85 ve Kate A1 çeşidi buğday üretiminin gerçekleştiğine değinen Altıparmak, bölge üreticileri ve çiftçiler tarafından tercih edilen bu iki türün ekmeklik kalitelerinin çok yüksek olduğuna işaret etti.